به گزارش «نماینده» یدالله صادقی، معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری با خبرنگاران از راهاندازی سامانه جامع «تجارت ایران» خبر داد و گفت: در راستای اجرای آییننامه اجرایی ماده ۱۳ که بر ایجاد شناسنامه، شناسه و کد رهگیری برای کالاهای گروه هدف تأکید دارد، با تشکیل کارگروههای تخصصی، این سامانه ایجاد و راهاندازی شد.
وی ادامه داد: بعد از ابلاغ این آئیننامه، ستادی تحت عنوان «ستاد ملی» متشکل از ۱۰ کارگروه تخصصی شناسایی مراحل مورد نیاز برای تدوین دستورالعملهای خاص آغاز به کار کرد.
صادقی افزود: بعد از اتمام مراحل بررسی و مطالعه، ۱۱ دستورالعمل تدوین شد. با توجه به اینکه تمام دستگاههای مرتبط با فرآیند تجاری کالا از تولید تا حمل و نقل انبارداری هر یک آییننامهها و مقررات داخلی خود را داشتند، ما باید با بررسی تمام این مقررات داخلی، به دستورالعمل مشترکی میرسیدیم.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت تصریح کرد: با این سامانه، تمامی فرآیندهای تجاری کالا در واردات و صادرات قابل رهگیری بوده و سرعت عمل در انجام تمام مراحل واردات، صادرات، انبار، ترخیص به چند برابر میرسد.
وی گفت: از ۳۱ اردیبهشت ماه کلیه واردکنندگان دخانیات موظف هستند شناسه کالا را روی کالا نصب کنند؛ این شناسه برخلاف کد شبنم در همه مبادی، تولید و روی کالاها نصب میشود.
صادقی در پاسخ به خبرنگار مهر مبنی بر تعداد کل اقلام کالایی تعریف شده در این سامانه گفت: در کل بندهای الف و ب و ج جمعا ۱۴۹۷ قلم کالا تعریف شده است که برخی از این اقلام خود زیرگروههای متعددی دارد.
وی افزود: در گروه کالاهای دارویی و پزشکی ۴۰۰ هزار قلم کالا در این سامانه معرفی شده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص محصولات دریایی معرفی شده در این سامانه گفت: محصولات دریایی در این سامانه تعریف نشده اند، اما به مرور شناسایی خواهند شد.
این مقام مسئول در توضیحی مبنی بر مدت زمان تست سامانه و اتصال به سامانه های مرتبط دیگر گفت: در ۲۰ روز این سامانه تست و راه اندازی شد.
نظر شما